Kaikki tietävät, että kuntien välillä on pieni kilpailu asukkaista. Enää ei muuteta pelkän työpaikan perässä kuten ennen. Muutto uudelle paikkakunnalle tapahtuu, jos työpaikan lisäksi kunnalla on tarjota laadukkaita palveluita, harrastuspuitteita, luontoa tai edulliset verot ja taksat. Pelkkä satsaus töypaikkoihin ei siis riitä, tarvitaan selkeät tulevaisuuden suunnitelmat ja laadukkaat elämisen fasiliteetit.

  Harrastuksissa pahimmat ongelmat meillä löytyvät liikuntahallien osalta. Niitä on vähän, ne ovat liian pieniä ja lisäkse ne ovat vanhoja energia syöppöjä. Kaupunki sekä lasten vanhemmat joutuvat käyttämään rutkasti rahaa, jotta nuorille saadaan edes välttävät harrastustilat. Lisäksi hiekkatekonurmen puute ajaa palloilijat jakamaan vajaata hallitilaamme.

  Saluksen osalta saattaisi syntyä mahdollisuus pistää hallipolitiikkamme, siis urheiluhallipolitiikkamme, kerralla kuntoon. Salushan on remontoitu 2001, joten se ei voi olla kohtuuttoman huonossa kunnossa. Mikäli halliin päästään käsiksi sopivalla hinnalla ja maksuaika on esim. viisi vuotta, se ei rasita kaupunkimme  taloutta noina vuosina kuin korkeintaan yhden historiikin verran per vuosi.

  Hallia on myös mahdollista laajentaa. Siihen sopisi, mikäli sitä jatkettaisiin kymmenellä metrillä, kaksi täysimittaista koripallo- tai salibandykenttää vierekkäin. Lisäksi siirtokatsomoiden avulla siellä voitaisiin pelata jatkossakin pääsarjatason koripalloa. Oikein toteutettuna halli palvelisi myös konserttien ja messujen järjestäjiä. Energiaratkaisuissa halli voisi hyödyntää hiihtoputken hukkalämpöä.

  En ole alan asiantuntija, mutta mielelläni kuulisin mielipiteitä ja ajatuksia asiasta. Se lienee selvä, että ehdotukseni on varmaankin tuplaten edullisempi kuin Vehmaalle nouseva uusi yhden ison koripallokentän halli. Laajennettu Salus poistaisi epävarmuuden harrastuksen jatkumiselta, jossa nytkin sadat paikkakuntamme nuoret elävät. Eikä tässä hankkeessa ole mitään riskiä, sillä jäähän meille halli.