Vasta yksi eskadööri palasi Ruotsista, kun jo ensi viikolla matkarumba jatkuu ja kansan piikkiin taaskin. Nyt lähdössä on oikea Ukin yhdistetty reissulegiona. Mukana on ukkoa ja akkaa, on luottamusmiestä ja virkamiestä. Tulee lähtijöille ilmaiset majoitukset ja päivärahat! Ei olla köyhiä eikä kipeitä! Kun kerma lähtee rilluttelemaan, Uusikaupunki on taas rikas.

  On kuulemma tärkeä reissu, kuulee kuntapuolen uusimmat uutiset. Näin vastasi virkamies, keneltä kysyin reissun hintaa. Tätä hintaa hän ei tiennyt eli sekin numerosarja oli hänellä hakusassa, käski kysyä hallintojohtajalta. En kuitenkaan kysynyt, olisi harmittanut entistä enemmän, jos moiseen turhuuteen heitetty summa olisi osoittautunut kovin suureksi.

  Pitäisi muistaa niin luottamus- kuin virkamiestenkin olevan kuntalaisen asialla. Kysynkin, mikä on se mullistava kaupunkia hyödyttävä tieto, mikä kannattaa noin isolla porukalla hakea. Eipä taida tietoa tulla, ainoastaan rahaa mennä.

  Eiköhän siinä käy niin, että meidän nynnyt istuvat hiljaa pöydässä naureskellen isojen poikien ja tyttöjen vitseille. Koko homma tuntuu kuin lähettäisi muulilauman Oxfordiin opiskelemaan. On kuntamarkkinoilla yksi mielenkiintoinen luento, sen pitää pienen kuihtuvan rannikkokaupungin johtaja. Liekkö esityksen nimi:Kaupunki karilla?