Menneenä keskiviikkona opastettiin puheenjohtajia mitä hämmästyttävimmillä asioilla. Poliisin saa kustua lautakunnan kokouksiin, kun he kerran ovat saman talon alakerrassa. Muutakin mystistä heitettiin kehiin, mutta pääteema oli se, että virkamiehet haluavat saada luottamusväen ruotuun; olihan pää-äänenkäyttäjänä kj ja kuulijoina vaaleilla valitut luottamushenkilöt!

   Eniten minua ihmettyy itseään, hämmästyttävän suurena ja mahtavan, elinkeinoguruna pitävän virkamiehen irityskenttämme kehittymiseen viittaavat puheet. Hänellä on viikottain 20-30 neuvottelua kaupungista kiinnostuneiden eri yritysten kanssa. Mikäli tuo luku pitää paikkansa, tulee vuodessa 1 000 - 1 500 kontaktia yrittäjiin!

   Uuudellakaupungilla ei ole mitään hätää. Mikäli em. neuvottelut onnistuvat edes 10 prosenttisesti, saamme tänne 100 - 150 uutta yritystä. Vaikka osa yrityksistä on pieniä ja keskisuuria, ne varmasti silti  työllistävät keskimäärin 10 henkilöä per yritys.

  Siis 100 - 150 uutta yritystä tuovat kaupunkiimme yhdessä vuodessa 1 000 - 1 500 uutta työpaikkaa. Jos tämä pitää paikkansa ovat kaikki säästövaatimukset täysin turhia. Otamme hiukan lainaa ja maksamme sen helposti pois. Meillä ei ole pienintäkään syytä säästää, niin hyvissä käsissä kaupunkimme elinkeinohallinta on.  Se tietysti ihmetyttää, miksi näitä eteviä käsiä heiluttava pää on juuri se, mikä vaatii eniten säästöjä!

   Koohoopeejiin mainostama AVOIN KESKUSTELUPOLITIIKKA on tätä: Älä kysele ja jos olet eri mieltä, pidä turpasi kiinni!