Jo reilut kaksi vuotta sitten puututtiin kaupungin onnettomaan hoitoon. Halusimme muutosta kurssiin, jottemme ajaudu krisiikunnaksi. Meitä syytettiin valehtelijoiksi ja kaupungin tulevaisuuden piti olla ruusuinen... Blogikirjotus reilun kahden vuoden takaa:

"Säälittävän alhaista valehtelua ja "jeesustelua"
16.10.2010 - 15:10

Kun media nivoutuu osaksi valtakoneistoa, se ei ainoastaan suodata uutisia vaan myös valehtelee. Väkisin alkaa itsekin epäilemään, että määrätyt tahota uskovat montteeraamaansa tekstiin ja levittämiinsä valheisiin. Ihmeellistä, kun eletään vuotta 2010. Luulevatko joku pikku joukko tosissaan, että he pystyvät, nissepoikiensa avulla, tekemään vääristelystään yleisesti hyväksytyn totuuden?

Valehtelijoiden kanssa samaa kummallisuuskujaa kukevat myös he, ketkä eivät puutu asioihin siksi, että ne esitettiin väärällä tavalla. Jos kaupungin talous luisuu leton syvimpään silmäkkeeseen eikö sitä voi oikaista, jos esittäjä ei kuulu kavereihin tai asia esitetään väärin sanakääntein? Eikö tätä täydy pitää törkeänä kaverien suojeluksena ja luottamustehtävän väärinkäyttönä? Eikö meidän pitäisi tukea kuntalaisten kannalta parasta ratkaisua, vaikka esittyksen tekisi itse sarvipää saatana?

Populismin huippuna voitaneen pitää sitä, että "jeesustelee" positiivisuudella ja kuitenkin kieltää todelliset faktat. Kun tällaiset ihmiset pitävät itseään humaaneina, lähimmäistä rakastavina uskovaisina ja aktiivisina kirkon jäseninä, ei liene ihme, että väki jättää temppelit tyhjiksi ja pakenee kirkosta. Joku raja menee tekopyhyydellä, kansan sietokyky on ylitetty! Peiliin ei kannata katsoa, mutta tutkikaa sydäntänne: Onko sieltä löytyvä risti hakaristi?

Jos joku väittää sitä populismiksi, kun jotkut tekevät esityksiä ja aloitteita ajaakseen vilpittömästi kaupunkilaisten etua, on hän täysin kyvytön arvioimaan yhtään mitään. Miksei, hän lyö puolustavia faktoja pöytään ja tue näin kavereitaan? Syy löytyy puolustelevien falktojen puutteesta. Silloin ei kykene kuin naljailemaan epämääräisillä ja valheellisilla syytöksillä. Kaupunkimme asiat täytyy saattaa kuntoon ja se alkaa realiteettien hyväksymisellä. Vanha arabialainen sananlasku(keksin juuri) Basrasta sanoo: Jos koirat eivät onnistu haukkumalla kääntämään eksynyttä karavaania kotiin, ne tappavat johtaja-kamelin!"