Ihminen aiheuttaa toimillaan huomattavia hiilidioksidi päästöjä. On puututtu autojen, rakennusten jne. hiilidioksidipäästöihin, mutta entä ihmisen itsensä suoraan aiheuttamat päästöt? Ihminen hengittää ulos sitä enemmän hiilidioksidia, mitä enemmän ja kauemmin touhuaa. Olisiko paikallaan rajoittaa joutavaa liikuntaa ko. päästöjen vähentämiseksi?

  Pitäisikö esim. lenkkeilyn ja uinnin kaltaisia joutavuuksia rajoittaa, jotta maailma säästyisi hiilidioksipäästöiltä? Oikein toteutettuna saavutettaisiin säästöjen lisäksi myös uusia tulolähteitä valtiolle. Joutavaa liikuntaa voitaisiin verottaa vaikkapa urheiluvälineverolla. Tämä verotustapa ei tietenkään voi olla aukoton, koska verot voi jakaa välineitä kimpassa hankkien. Ehkäpä paras ja aukottomin malli löytyy keuhkokapasiteetin verottamisesta. Järjestettäisiin vuotuinen keuhkojentilavuusmittaus, jonka mukaan jokaiselle määräytyisi maksettava keuhkovero.

  Tuntuvan keuhkoveron myötä vation varanto lisääntyisi ja ihmiset pysyisivät entistä huonokuntoisempina. Näin he saastuttaisivat ilmaa vähemmän niin lyhyellä kuin pitkällä aika välillä, sillä huonokuntoiset hengästyvät äkkiä ja elävät lyhyemmän ajan!