Vieläkin Uudenkaupungin kaupunginhallituksen puheenjohtaja wala jakaa julkisuuteen väärää tietoa. Mikä voi olla tämän epätoivoisan teon takana, kun kaikki tietävät totuuden olevan toisenlainen ja paljastuvan pikaisesti? Kaikki uusikaupunkilaiset luottamusmiehet tietävät sen, että Juhan ja minun kokouskäyttäytymisessä ei ole ollut mitään moitittavaa; mistään ei löydy pöytäkirjamerkintöjä tai tallenteita, jotka osoittaisivat walan väittämä todeksi. Ikärasismia, huonoa käytöstä ja tyhmäksi haukkumista ovat tehneet aivan muut tyypit kuin Juha tai minä.

wala sanoo ettei vastaavaa ole tapahtunut Uudenkaupungin politiikassa, jossa hän ollut 1970-luvulta alkaen. Eikös mies pudonnut valtuustosta reilut kymmenen vuotta sitten ja tietämäni mukaan lähti Bosniaan vuosiksi rakentamaan huviloita ja tienaamaan itselleen maatilaa? Hänellä ei siis voi olla kovinkaan syvällistä tietämystä kaupunkimme poliittisista kokemuksi, kun edes hänen väittämänsä politiikassamme mukana olosta ei pidä paikkaansa.

Viimeisten kunnallisvaalien edellä paikallislhdet, läpyskä ja Aluesanomat markkinoivat walaa kovia nähneenä, oikeudenmukaisena ja uusien tuulien rauhantekijänä. Poskettoman tekstimainonnan seurauksena hän sai rutkasti ääniä. walalta odotettiin paljon, mutta pian karu totuus tuli esiin. Hän osoittautui juntaajaksi, manipuloijaksi, tyhjän uhoajaksi ja entiseksi Suomen Metaruuden voittaneeksi valmentajaksi, jolle päätökset kuntalaisten asioistaolivat ovat vain voitettavia poliittisia pelejä. Ne voitetaan hinnalla millä hyvänsä, kunhan ei jäädä kiinni.

Karmein esimerkki walan käytöksestä löytyy kouluverkkoäänestyksestä. Ryhmämme jäsen soitti minulle ja kertoi, että lääkäri käski hänen pysyä kotonaan ja siksi hänen tilalleen tulee hommata varavaltuutettu. Soitin varavaltuutetun paikalle, mutta kaupunginjohtaja ja wala painostivat ryhmämme jäsenen kokoukseen äänestämään koulujen lopettamisen puolesta. Myös walan käytöksestä ja katteettomasta uhosta alkoi tulla vitsi, jolle valtuutetut naureskelivat. Valtuustossa esim. Sanna Loven sanoi suoraan: Ensin hallituksen puheenjohtaja uhoaa ettei tätästä muuteta mitään, se otetaan tai jätetään sellaisenaan pilkkuakaan muuttamatta, mutta vartin päästä hallituksen puheenjohtaja esittää itse muutosta. Jo oli valtuutetuilla hauskaa.

Koko vaalikauden Uudenkaupungin talous on luisunut huolestuttavaa alamäkeä. Vaikka omaisuutta myytiin viime vuonnakin miljoonilla, oli nostettu veroja ja saatu valtiolta 1,5 milj.€ harkinnanvaraista apua, silti taloutemme on miljoonia miinuksella, väki pako oli viime vuonna 150 muualle muuttanutta ja kaupungin keskustassa tyhjät liikehuoneistot lisääntyvät. Taloudenpitoon ovat puuttuneet ja sen seurauksista varoittaneet tarkastuslautakunta ja kamreeritar. Jopa arvostettu konsultti Eero Laesterä jyrähti esityksensä päätteeksi valtuustolle: MITÄ HELVETTIÄ TE OLETTE TÄÄLLÄ TEHNEET VUODEN 2002 JÄLKEEN?

Tarkastuslautakunnasta vaiettiin, kamreritar hiljennettiin ja Laesterän esitys loppui. Niistä vaiettiin, mutta Juha ja minä kysyimme, esitimme muutoksia, vaihtoehtoja ja selkeitä uudenlaisia avauksia. Satoja puhelinsoittoja, kymmeniä aloitettaita kaupungin kehityssuunnan muuttamiseksii. Emme saaneet vastauksia eikä estyksiämme otettu vakavasti, joten lopulta asiat tuotiin lukuarvoisin kirjoituksin julki blogeissa. Jos esittämiimme ongelmiin olisi puututtu ja Juhan ja minun kaltaisia valtuutettuja olisi ollut 22, Uudenkaupungin kehitys olisi huomattavasti parempi ja Kari Koski olisi menestyvän kaupungin kaupunginjohtaja eikä hänen tarvitsisi lähteä minnekkään.

Uudessakaupungissa päälehti toitottaa yksipuolisesti kaupunginjohtajan ja häntä peesaavien näkemystä. Meillä ei sallita minkäänlaista oppositiokirjoittelua. Kun kaupungissa on polttavia ongelmia ja niistä tehdään esim. aloitteita, läpyskämme jopa kerää ja julkaisee  nimilistoja vetoomuksia jonkun puolesta ja jotain vastain. Minkäänlaista tiedotustasapainoa tai avointa keskustelua ei lehden palstoilta löydy.

Uusikaupunki kaatuu samaan kuin Neuvostoliitto. Vika ei ole kaupunginjohtajan tai walan vaan bravdalaisen tiedotuksen. Myös luottamusmieseliittin kakkosketju antaa, katastrofaaliseen tilaan ajautuneen kaupungin, kaupunginjohtajalle muhkeita palkankorotuksia ja kannustinlisiä ja seuraa sivusta, kun virkamiehet jakavat toisilleen kuntalaisten rahaa kannustinlisien muodossa. Kukaan ei uskalla nousta eliittiä vastaan, sillä silloin joutuu saman bravdalaisen mollausmyllyn moukaroimaksi kuin Juha ja minä.

Kaikkein räikeimmin valmistelumme, uutisointimme ja asioiden puolueellisuuden voi todeta, jos vertaa Juhan ja minun saamaa kohtelua erään lautakunnan pöytäkirjamerkinnän seurauksiin. Kaupungissamme on kirjattu  lautakunan jäsenen saama tappouhkaus. Meillä kukaan ei puutu siihen, jos kaupungin päätöksiin yritetään vaikuttaa uhkailemalla. Mutta jos kysyt tai vaadit toimia kaupungin tai sen asukkaiden parhaaksi, sinua syytetään kiusauksesta.

Eräs kaupunkilainen soitti laskeneensa, että viimeisen kahden vuoden aikana läpyskän tekstaripalstalla pelkästään minut on haukuttu nimellä mainiten 96 kertaa. Tuona aikana olen sanonut lehdelle yhden virkkeen ja sekin korvattiin painamalle lehteen etten halua kommentoida asiaa. Kaikkein räikeimmin läpyskä osoittaa puolueellisuutensa nyt esille nousseessa asiassa. Koko muu Suomi ja sen tiedotusvälineet puhuvat ja kirjoittavat tästä episodista, mutta läpyskä vaikenee - ei riviäkään viimeisessä lehdessä.

Kun tutkitte rehellisesti kaupungin faktatietoja, voitte todeta Juhan ja minun olleen ja olevan kiistatta oikeassa. Me olemme toimineet sinnikkäästi kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi. Muut valitsivat tämän tien, emme me. Me olemme vieläkin valmiita keskustelemaan asiat selviksi ja olemme ilmaiseet tämän jo viime keväänä? Perimmäinen kysymys on kuitenkin: KAATUUKO UUSIKAUPUNKI VAI POISTUUKO BRAVDAMAINEN TIEDOTUS?

Länsi-Suomi 16.3.2012 pe s.4

Turun Sanomat 16.3.2012 pe s.11

Vakka-Suomen Sanomat 16.3.2012 pe s.4

Aamulehti, netti 16.3.2012 pe

Iltalehden viikonloppunumero 17-18.3.2012 s.10-11, netti 16.3.2012 pe

Satakunnan Kansa netti 16.3.2012 pe

Helsingin Sanomat netti 16.3.2012 pe

Länsi-Suomi netti 16.3.2012 pe