Pääsiäinen on kristikunnan suurin juhla. Sen sisällöstä voivat kaikki ottaa oppia.  Jos kristillinen lähimmäisen rakkaus ei uppoa, löytyy vaihtoehto vapaudesta, veljeydestä ja tasa-arvosta. Mitä sinä olet valmis tekemään toisen tai toisten puolesta? Mitä olet viime aikoina tehnyt toisten eteen? Näihin kysymyksiin voidaan Pääsiäisen sanoma kiteyttää. Kyseessä on solidaarisuuden juhla, jossa esimerkillä neuvotaan uhrautumaan muiden puolesta!

  Meillä kaikilla on kavereita tai tovereita, joillakin jopa molempia. Kavereiden ja tovereiden kanssa pidetään lystiä, puhutaan jääkiekosta, formuloista jne. Sen sijaan yksityisiä asioita, tunteita tai pettymyksiä ei jaeta kuin ystävien kesken. Kun kyynel kirpoaa silmään ja maailma lyö sinua päin kasvoja, silloin väki ympärilläsi harvenee: jäljelle jää vain todellinen ystävä! Hän kuuntelee suruasi, ottaa vastaan pahan olosi ja kyyneleet silmissä myötäelää tuskaasi. Kun itkut on itketty, surut selvitetty, puolitettu ja poistettu. Huomaat ettei se niin kauheaa ollutkaan, selvitit tilanteen ystäväsi avulla!

  Pohditko koskaan sitä, kuinka ystäväsi olisi käynyt samassa tilanteessa? Olisiko ystäväsi jäänyt murheineen yksin, olistko vuodattanut kyyneltäkään tai kyennyt myötäelämään hänen vuokseen? Ovatko harvat ystävät sinulle itsestään selvyys, joista ei tarvi välittää? Vaaditko sinä ystävältäsi tekoja, uskollisuutta, täyttä luottamusta, mutta et itse anna mitään? Suojaako sinun kylmä ulkokuoresi, jos paha olo on jo syvällä sen sisällä. Kuinka sinun käy silloin, jos ystävääsi ei enää ole? Katkesiko hän siksi, ette auttanut ja myötäelänyt silloin, kun sinua olisi tarvittu? Kun ystäväsi on ikuisesti poissa, ei kyyneleet, kukat tai muistaminen enää auta!

  Katsokaa ympärillenne ja etsikää heitä, keiltä puuttu todellinen ystävä. Heidän sisällään saattavat loimuta tuskan liekit, jotka vain sinä voit sammuttaa. Uskokaapa se, että auttamisen jälkeen niin hänellä kuin sinulla on hyvä olo. Jos aikoinaan on annettu henki kaverin tai toverin puolesta. Emmekö me kaikki voi antaa ystävälle edes yhtä hetkeä. Kenties juuri sitä hetkeä, joka saa hänet jaksamaan eteenpäin!

Hyvää Pääsiäistä kaikille!

                                                               YSTÄVÄLLE: