Ensinnäkin täytyy nostaa hattua niin Matti Ankelolle kuin Harto Forssille(vas.) Molemmat toivat esiin edistykselliset näkemyksensä kaupungintaloudesta, Harton unohtamatta mitenkään inhimillisyyttä. Paikalliset lehdet nostavat heidän puheensa esille, joten saatte lukea asioista itse sieltä.

 Lienee mystistä, kun pohditaan sairaalan ja terveyskeskuksen välisiä suhteita: Kaikki vika on sairaalassa, mutta terveyskeskuksessa ei mitään moittimista. Kuitenkin tarveyskeskuksen lääkärit saavat noin 30% ylipalkaa normaaliin tasoon nähden. Nämä ylipalkatut lääkärimme käyttävät työajastaan vain 40% tehollisesti, valtakunnan keskiarvo on 60%. Tämä ylipalkkauksen kulut lienevät kaupungille lähes 700 000 vuodessa.

 Dresmannissa maksat kaksi ja saat kolme, mutta meillä maksetaan neljän lääkärin palkka ja saadaan reilun kahden työ? Jotta mysteeri muodostuisi täydelliseksi, ehdotetaan eurolääkäirin palkkaamista terveyskeskuksen päivystykseen. Kyseessä näyttää olevan puhtaasti hallinnollinen ja työnjohdollinen ongelma. Ehkä uusi käskyttäjä lisättyä saa työtehoa ja yehtyä säästöjä!

 Varmasti on entraamista Aluesairaalassakin, mutta säästöjä voidaan saadaa aikaiseksi myös Terveyskeskuksessamme. Miksei kukaan etsi? Tällaista tämä politikointi on, ei ihmeemmin ilahduta. Loppuun hieman kevyempi juttu. Valtuuston televisioinnit lopetettiin, kun eräät henkilöt eivät enää tykänneet siitä. Kuulemma rahaakin käytettiin!

                                  LÄÄKÄRIN ETIKKAA: