Diktatuuria hallitaan klikillä, joka on lojaali toisilleen. Diktatuurin alamaiset pidetään kuuliaisina tiedotusmonopolilla ja tyytväisinä heidät pidetään sirkushuveilla(koripallolla). Näitä diktatuurin peruselementtejä ei sovi sorkkia tai nenille tulee! Niin Roomassa, Saksassa, Argenttiinassa, Chilessä kuin Ugandassa diktatuurin etujoukko kantoi uniformuja ja rähinäremmejä!

   Mihin diktatuurit ja totalitaariset systeemit kaatuvat. Ne kaatuvat tiedotusmonopolin murtumiseen. Tämän vuoksi esim. Romaniassa kirjoituskoneet olivat luvanvaraisia ja niiden omistajat oli rekisteröity. Diktaattorit tietävät mitä mediamonopolin murtuminen tietää. Koko heidän rakennelmansa sortuu, sillä ihmiset saavat uuden tiedon myötä selville ettei meillä niin hyvin menekkään ja muilla menee jopa paremmin. Samalla sirkushuvit menettävät merkityksensä.

   Meillä, yhä pienenevä, joukko nojaa oman diktatuurinsa horjuviin elementteihin. Yhä harvenevat kansalaiset uskovat manipulointikoneiston juttuihin ja vaikenemiseen.  Printtimedia kuolee ja siinä sivussa menee diktatuuri. Tänään jopa erään suurilevikkisen julkaisun mainostuloista yli puolet tulee nettiversion kautta. Myös Kansan Uutisten nettilehden menestys ennakoi mediakentän tulevaisuutta.

   Nyt ajat ovat totaalisen toiset kuin viisi vuotta sitten, entä viiden vuoden kulutta? Enää ei toimi netti juttu:lue lisää lehdestä. Tänään jokainen voi pistää blogin tai kotisivut pystyyn, useimmissa niissä saa vapaasti kommentoida. Tieto ja mielipiteet kulkevat vapaasti. Kukaan ei enää pelkää rähinäremmijengiä. He ainoastaan synnyttävät kansassa kasvavaa vihaa, kun kolikon likainen puoli paljastuu. Muutos on kaikkien etu, kun se lisää tietoa ja mielipiteiden vapautta!

   Olen istunut erään koohon jäsenen kanssa useissa lautakunnan kokouksissa, kertaakaan häntä ei ole peejiin toimesta huomautettu tai varoitettu! Onpa ollut joskus jopa hauskaakin, kiitos vapaa-ajanlautakunnan peejiin. Hän hallitsee hommansa: lautakunnassa on hyvä henki, rento meininki ja päätökset tehdään nopeasti. On toinenkin lautakunta, jossa joka kertaisen kalapaliikin on tuonut tullessaan se toinen koohoon jäsen. Hän on viimeeksi alkanut nokkia hallituskaveriaan ja jopa levittelemään hallituksen sisäisiä keskusteluja lautakuntalaisille.

   Lautakunnassa istuva hallituksen jäsen seuraa, jotta kokous etenee laillisuuden puitteissa, hän on siis eräänlainen tuomari. Niin ikään vieraileva jäsen katsoo, että lautakunta toimii hallituksen linjausten mukaan. Kyse on yleensä tiukoissa raharaameissa pysymisestä. Tämän osalta löydän ainoan virheen, minkä lautakunnassa vieraileva hallituksen jäsen on tehnyt. Vapaa-ajanlautakunnan kokouksessa, kesken tiukkojen säästöjen, hallituksen jäsen intti kalliin tekojääradan rakentamisen puolesta.

   Jospa sitä tietoa viimeinkin jaettaisiin! Silloin voisi keskittyä itse asioihin eikä tarvitsisi huutaa puuttuvaa tietoa. Tieto synnyttäisi tervettä asiakeskustelua, jota ei ilman tietoa voi olla;Samalla loppuisi riitely. Diktatuuri kuolee se on varma ja jäljet ovat hirveät, muistakaa kuinka Romaniassa kävi! Siksi taantumuksellisten on parempi ryhtyä tekemään muutosta kuin jäädä vapauden telaketjujen ruhjomiksi: Siinä ei rähinäremmi enää suojaa, vaan tulee sylttyä!

                               VOI ÄITI JA JUMALA KATSOKAA; MITÄ

                                     HE TEKIVÄT SILLE AINOALLE

                                     ASIALLE, JOSSA ONNISTUIN: