Meillä terveyspalvelut tuottavat lähnnä surua ja murhetta. Vuosia sitten Uuusikaupunki putkahti esiin ikävissä tilastoissa, joissa pistettin pahemmus järjestykseen terveyspuolen yksiköitä. Nyt ollaan jälleen otsikoissa ja temmotaan yhä kärkisijoilla. Tällä erää homma on taloudellisesti ennätyksellisen ahterillaan.

  Johtajuusongelma paistaa terveysyksiköiden yllä ja sisällä. Eivät kuulemma ole terveyskihomme puheväleissä. Nyt tarvittaisin jämäkkää johtavaa virkamiestä, kuka pistäisi kiukuttelijat samaan pöytään pohtimaan toiminnan kalliutta sekä etsimään ratkaisua paisuneiden kulujen leikkaamiseksi. Ei taida olla suurella johtajalla auktoriteetin rippeitäkään sen enmpää keskustelujen synnyttämiseen kuin kustannusrakenteen korjaamiseen.

  Muualla Suomessa terveyspalvelut toimivat kuulemma edullisemmin ja muualla tiedetään mihin rahat menevät. On kuulemma vain yksinkertaista yhteen ja vähennyslaskua, joskin laskettavaa on paljon. Meillä taas sektorin ympärillä velloo mystisyys, jota kukaan ei pysty tajuamaan saatikka avaamaan. Onko meillä onnettomammat laskijat vai mikä mättää?

  Koulupuoli pystyttiin avaamaan viimeistä avustajaa, kynää ja kumia myöden. Vaikka tämä oli tehty ja toiminta sektori pysyi aina talouskuosissa, kutsuttiin paikalle konsultti. Samoja lukuja pyöritettiin vuosi. Aikaa ja rahaa tuhlattiin muutamansadantuhannen euron vuoksi. Mitään vaihtoehtoa ei saanut esittää ja paremmasta vaihtoehdosta rangaistiin, sen löytäjiä, julkisella varoituksella. Oikea johtamisen kukkanen, mikä ruokkii yhteishenkeä, innovatiivisuutta ja avoimmuutta!

  Sen  sijaan sosiaali ja terveystoiminta ei ole pysynyt budjetissa. Siellä eivät ole evät juuri rävähtäneet  luottamusmiesten kysymyksille saatikka vaatimuksille. Sama meno on jatkunut ja lehmä sen kuin edelleen makaa ja pötköttää suossa.Tämä on hyväksytty aikaisemminkin, sen huono johtaminen inahtamatta hyväksynyt. Ninpä selityksiä kummempaa ei ole tapahtunut!

 Jospa otettaisiin neuvot omasta takaa ja annettaisiin tuon toimivan ja laskutaitoisen toimintasektorimme räknätä mitkä ongelmat ongelmasektorilla mättää. Kiihokkeeksi voitaisiin pistää provikka: Terveistä ja toteutuneista säästöistä 10% koulu- ja nuoriso- ja liikuntatoimeen!

  Eräät kaverini kritisoivat voimakkaasti kotikaupungissaan saamiaan terveyspalveluja. Joutuivat kuulemma jonottamaan, hyppimään paikasta toiseen eikä puhelimestakaan saatu ketään ajallaan kiinni. Hätä oli sen verran suuri, että potilaiden täytyi, elävien kirjoissa pysyäkseen, matkata Turkuun.

  Turussa osoitteena oli yksityinen terveyspalvelun tajoaja. Vastaanotto oli ystävällistä ja vaativat hommat hoidettiin tyylikkäällä ammattitaidolla. Toipuvat miehet nauttivat parantuneesta olosta ja palattuaan Uutenkaupunkiin kehuivat Kari Koskea, kirurgia, kuka saattoi potilaamme noupeasti toipuvien pataljoonaan. Siispä: Ei nimi miestä pahenna, ellei mies nimeä!

                    ELÄHÄN LÄHE OIKOSÄÄRISTEN PATALJOONAAN!: