Muualla viimeiset 15 vuotta elettiin nousukautta. Näin osoittavat tilastot niin valtakunnan kuin läänin tasolla, ne kertovat kasvusta verotulojen, työpaikkojen ja asukkaiden suhteen. Meillä poikettiin kyseisestä kasvusta. Samat tilastot kertovat Ukissa asukkaiden, työpaikkojen ja verotulojen vähentyneen.

  Nyt koko maailma on menossa syvään lamaan, puhutaan jopa 1930-luvun taantumatasosta. Mielestäni peruskysymys onkin: Onko näillä henkilöillä, ketkä eivät saaneet mennestä nousukaudesta mitään irti, realistisia mahdollisuuksia viedä Uki laadukkaasti laman läpi?

  Pelkkä ajatus juustohöylästä on pöyristyttävää ongelmien yksinkertaistamista. Nyt täytyisi turvata välttämätön eikä huiskia leikkauksia sinne tänne. Joutavia hankkeita sopisi pistää jäihin ja käyttää nämä rahat lasten, ikäihmisten, sairaiden ja ongelmaisten hyväksi!

  Mitään konkreettista ei ehdoteta, esiin heitellään fraaseja Uki puolueesta, ei saa jäädä tuleen makaamaan. Kuinka täällä voi olla tulta, kun koko kaupunki on ollut 15 vuotta kurkkuaan myöden kusessa? Kuulutetaan yksimielisyyttä! Tämä yksimielisyys tarkoittaa muutaman mielikuvituksettoman tyypin sokeaa seuraamista.

  Jos jättäisimme yhden ihmeellisen risteyksen tekemättä, näin lapset saisivat käydä koulua yhden vuoden rauhassa. Lopetettaisiin asuntohaihettelu, täällähän on jo nyt tyhjiä asuntoja ja väki vähenee.  Tälläisia ei välttämättömiä karsinta kohteita, joiden jäihin pistäminen ei hetkauta kenenkään olemista, löytyy vaikka kuinka.

  Ikävin asia päättäjiemme 2 % juustohöyläarviossa on se etteivät he suhtautuneet realistisesti leikkausten tasoon. Ikävä kyllä, jo syksyllä tarvitaan uusia leikkauksia. Toivon olevani väärässä!