Tämä rähinäremmihän on olan yli menevä hihna, jonka tarkoitus ei ole se, että upseeri rennosti peukalolla sitä vänettyäen karjuu vanhoja inttifraaseja ja itsestään selvyyksiä. Kyseisen hihnan tehtävänä on ollut alkujaan miekan kannattaminen. Nykyäänkin upseereilla on miekka ja siksi myös rähinäremmi, muut sitilaat kantavat tavallista vyötä.

   Joissain kultturreissa upseereiksi pääsivät ainoastaan kartanon herrat, aateliset ja näiden kaverit. Tämä aiheutti sen, etteivät upseerit tunteneet miehistöä, eivätkä edes välittäneet näiden koettelemuksista. Esimerkkejä omien tuhosta, upseerien tietämättömyyden vuoksi, löytyy vaikkapa Buurisodasta ja Gallipolista.

   Meillä on kansanarmeija, jossa upseerinarvon voi ansaita koulutuksella ja kokemuksella. Upseerien ja miehistön välillä ei siis ole yhteiskunnallista juopaa. Tästä syntyy yhteishenki, isänmaallisuus ja kansallinen menestys. Kansan armeija perustuu samaan kuin politiikka eli lähimmäisen kunnioitukseen. Ollaan erilaisia, mutta samalla puolella, siksi kunnioitamme toisiamme.

   Poltiikassa tämä näkyy niin, että kaksi erilaisen taustan omaavaa ihmistä, kartanon herra(ei maanviljelijä) ja duunari, taistelevat yhdessä yhteistä vihollista vastaan. Kun vihollinen on häkellyttävän hirveä voivat äärilaidat taistella rintarinnan. Tämä siitäkin huolimatta, että he vaalien alla pitivät toisiaan universumin suurimpina perkeleinä ja vaalilupaustensa tallojina.

  Mikä on tämä suuri vihollinen, joka saa duunarin ja ökyjen valitseman tyypin yhteiseen rintamaan? Se on välillä duunarin kanssa samalta lista valittu toinen duunari; välillä se on totuus, jota ei haluta kertoa ja joskus se on valhe, josta pitää vaieta. Näin vaalien alla toisiaan suohon huutaneista, on tullut veljiä, jotka ryystävät, toistensa kanssa, teetä huulet mutrussa, pikkusormi pystyssa! Näinkö sinä äänestit ja tätäkö halusit?

  Lopuksi otsikon aiheeseen eli kansan armeijan upseerinstatuksen:rähinäremmin kantamiseen. Kenellä on siihen oikeus? Vain sellaisella henkilöllä, kuka kunnioittaa joukkojaan heidän taustoistaan, koulutuksestaan, mielipitaistään nykyään jopa sukupuolestaan riippumatta. Vain täydellisesti lähimmäistään kunnioittava ihminen voi olla upseeri ja herrasmies!

   Jos kunnioitusta ei löydy esim. politiikassa vaan hän väheksyy vaikkapa lähimmäisiään harhaan johdetuiksi/johdetuksi, samalla hän väheksyy myös arvostelunsa kohteiden äänestäjiä. Väheksyjän pitäisi muistaa ja kunnioittaa sitä, että nuo mollatut ovat saaneet mandaattinsa kansalta. Toimiessaan he pitävät äänestäjilleen antamia lupauksia eli onko mollaus oikeutettua? Eikö kansa anna vaaleissa haukkumiset ja kiitokset?

   Entäpä, jos tämä muiden haukkuja, on saanut asemansa muilta kuin äänestäjiltä? Jos hänen, kykyihin ja kannatukseensa nähden, saamansa korkea asema on tullut poiittisin vippaskonstein, voiko hän tuolloin haukkua vahvemmalla mandaatilla olevia? Onko tälläinen ihminen sopiva asemaansa? Onko hän kansanarmeijan rähinäremmin arvoinen vai sopisiko hänelle paremmin vanha katkennut, soljeton irtohihna?

                                        PAREMPAA HUOMISTA

                                      JOSPA SE JOSKUS TULISI