Muutama viikko sitten valtuustomme siunasi äänin 40-3 viidenmiljoonan euron takauksen. Viimeinen enemmistön perustelu oli: Ei voi mennä pieleen, jäähän meille halli! Tuolla perustelulla voi rakentaa tähän kaupunkiin riskittömästi  vaikka elefanttienpihaton tai toisen hallin odottamaan mammuttien uudelleen ilmestymistä. Täällä halli on itse tarkoitus eikä se, mitä varten halli tehdään! Halleja vaan joka puolelle, joka niemeen ja notkoon halleja, niin maailma pelastuu!

   Meidän pitäisi olla onnellisia edesmenneen valtuuston ja hallituksen lupsakkaasta ajanvietosta ja siinä sivussa syntyneistä yksimielisistä päätöksistä. Selitellään kuinka mahtavasti Ukiin on investoitu ja kuinka hyvin meillä menee. Muistakaa kuitenkin: muualla elettiin menneet reilut kymmenen vuotta, historian voimaikkainta, nousukautta. Suomi rikastui ennätyksellisesti, mutta meillä työpaikat ja väki väheni: meillä ei siis ollut nousukautta! Tästäkö sitä riemua pitäisi repiä!

   Toivottavasti entisen valtuuston ja hallituksen kokoukset olivat tosi lystikkäitä, koska em. kokoustamisen ohessa syntyneet päätökset eivät olleet kovinkaan onnistuneita; eivät ainakaan eteläisen Suomen kehityksen keskiarvoon verrattuna. Keskiarvoonhan täällä niin helposti vedotaan.

   Nyt aiotaan jatkaa samalla iloisella linjallaja ja aloittaa yksimielinen hekottelu Naantalissa. Koko valtuusto syöksyy Naantaliin ja oikein yökylään! Mikä mystiikka löytyy Naantalista? Eikö ihan samanlaisia höpinöitä voi pitää täälläkin? Ainakin rahat säilyisivät omassa kylässä!

   Totuus on se, että ei tämä kaupunki ole minkään kuilun partaalla. Tarvitaan vain täys käännös. Eikä se ole mikään mahdottomuus, korvataan päätöksenteon virkamiesmäinen harmaus luovuudella, jolla pistetään kaupunki kehittymään. Ei älyttömiä katulamppuja, ei älyttömiä rakennuskoohoiluja, ei satsauksia älyttömiin hankkeisiin( avaruusalusten ilmansuodattimet, historiikit, joihin ei ole varaa jne.).

   Oma lukunsa oli viime vaalikaudella vellonut kuntaliitosmania. Määrätyt tyypit olivat liittämässä Uuttakaupunkia Raumaan. Ilman kansanäänestystä tämä ja väkisin tämä aiottiin toteuttaa. Eikö hallituksen ja valtuuston tehtävä ole kehittää Uuttakaupunkia eikä hävittää sitä Suomen kartalta? Näin hienoja ja hyviä ovat olleet menneet ajat Uudessakaupungissa! En kyllä aijo moisista pisteitä jakaa, entä muut?